Zeilschool Op de Helling - CWO-zeilschool in Heeg, Friesland

Trektocht
jongeren
(14-19 jr)

Zeilschool Op de Helling biedt ook zeiltrektochten voor jongeren: zwerfkampen! Met Valken, een grote tent, een aantal leeftijdgenoten en ervaren instructeurs vertrek je voor een avontuurlijke tocht van een week waarin je op de mooiste plekjes van Friesland komt. Je slaapt in de boot of in de tent.

Actie!

Tussen de middag gaan we naar een dorpje om boodschappen te doen, te douchen en een hapje te eten. Aan het eind van de middag zoeken we elke dag weer een plek om de nacht door te brengen waar we onze grote tent opzetten en een kamp opbouwen. Vaak liggen we aan een steiger van een eilandje of een weiland en af en toe liggen we in een haven bij een dorpje. Als de tent staat en het kamp is opgebouwd, gaan we met zijn allen koken. Na de afwas is het tijd voor nog meer gezelligheid en leuke (avond)spellen.

Waar gaan we heen?

's Ochtends pakken we na het ontbijt de waterkaart erbij en kiezen we gezamenlijk naar welk dorpje we die dag heen gaan varen en waar we willen overnachten. Elke week wordt er dus een andere route gevaren!

CWO-systeem

De zeilinstructie is ook bij een zwerfkamp van hoog niveau en conform het CWO-systeem. Je krijgt aan het eind van de week dus ook een CWO-diploma of vorderingenstaat.