Zeilschool Op de Helling - CWO-zeilschool in Heeg, Friesland

Optimist
(8-12 jr)

Als je wilt leren zeilen en je bent tussen de acht en twaalf jaar oud, dan is de Optimist de perfecte boot om in te beginnen! Je hebt de hele week een boot voor jezelf en na een weekje zeilles op onze zeilschool kun je al overal naartoe zeilen.

Nog nooit gezeild? Geen probleem! Je zeilt in een groepje met kinderen die ongeveer even goed zijn. De instructeur geeft les vanuit de motorboot of vanaf een vlot, terwijl je zelf aan het varen bent. Met de motorboot kan de instructeur snel bij je zijn als het nodig is. Op het vlot wordt regelmatig pauze gehouden en kun je even bijkomen.

Als je al wat beter kunt zeilen ga je verder met moeilijkere technieken. Ook leren we je graag de eerste beginselen van het wedstrijdzeilen.

Tijdens de week

Aan het eind van de middag krijg je theorieles met een glaasje limonade en een snoepje of een koekje. Na de theorieles heb je even tijd voor jezelf. Omdat de veiligheid voorop staat heb je tijdens het zeilen altijd een zwemvest aan. Een passend zwemvest ligt op de zeilschool voor je klaar en dit vest kun je zonder extra kosten de hele week gebruiken. Om je goed tegen het water en de wind te beschermen draag je een wetsuit. Voor 10 euro per week kan je die bij ons huren.

Aan het eind van de week gaan we op dagtocht om nieuwe plaatsen te ontdekken. Meestal is de bestemming een dorpje of stad in de omgeving. Je zeilt daar dan helemaal zelf naartoe! Natuurlijk is de instructeur wel altijd in de buurt om je te helpen.

Overdag zeilen, 's avonds veel lol!

Elke dag zorgt de staf weer voor een superleuke avond. Met zijn allen een spannend spel doen of bijvoorbeeld een vossenjacht. Iedere keer iets anders en uiteraard steeds een verrassing. Op de laatste avond is er een fantastische bonte avond die de week onvergetelijk afsluit. Onze instructeurs letten niet alleen overdag op of alles goed gaat, we houden natuurlijk ook `s avonds en `s nachts een oogje in het zeil.