Zeilschool Op de Helling - CWO-zeilschool in Heeg, Friesland

Laser Pico
(12-15 jr)

Laser Pico

De Laser Pico is een snelle jeugdzeilboot voor sportieve zeilers. Prima als vervolg op de Optimist, maar ook geschikt voor beginners die het niet erg vinden om nat te worden. In de Laser Pico vaar je meestal met zijn tweeën, waarbij je afwisselend aan het roer zit en de taken van maat voor je rekening neemt. De Laser Pico is een sportieve boot die lekker snel vaart en zelfs kan planeren!

Lekker actief

Tijdens een zeilweek in de Laser Pico leer je alles over zeilen en over wedstrijdzeilen. Binnen een paar dagen heb je de basis onder de knie: het bedienen van het roer en de zeilen, omslaan zonder dat je nat wordt en de boot weer recht trekken en ga zo maar door. Regelmatig varen we wedstrijdjes waarin je kan laten zien wat je kan. Ook voor meer gevorderde zeilers zijn er volop uitdagingen zoals rolltacken, rolgijpen en stilliggen voor de start van een wedstrijd.

De instructeurs varen mee in motorboten. Tijdens de week varen we ook tochten naar leuke bestemmingen en we sluiten de week af met een langere dagtocht die je tegen die tijd helemaal zelfstandig kunt varen.

Omdat de veiligheid voorop staat heb je tijdens het zeilen altijd een zwemvest aan. Een passend zwemvest ligt op de zeilschool voor je klaar en dit vest kun je zonder extra kosten de hele week gebruiken. Om je goed tegen het water en de wind te beschermen draag je een wetsuit. Voor 10 euro per week kan je die bij ons huren.

Overdag en 's avonds van alles te doen

We staan 's ochtends op tijd op zodat je na het ontbijt nog voldoende tijd hebt om je wetsuit aan te trekken. Met de hele groep leggen we de boten bij de botenhelling in het water om lekker te gaan zeilen. Op het water wordt er les gegeven vanaf het vlot of vanuit een motorboot.

Tussen de middag kunnen we op allerlei plekken lunchen: lekker op het eiland in de zon, op de boerderij of in een leuk dorpje in de omgeving. 's Middags zeilen we tot ongeveer vijf uur en terug op de zeilschool kun je lekker douchen.

Na het eten en een half uurtje theorieles is het tijd voor een flitsend spel. Op vrijdag is de bonte avond en barst het feest op de zeilschool los.

Gevorderden

Heb je al een diploma CWO-2 Jeugdzeilen (Laser Pico), dan is er voor jou in de herfst een speciale week voor gevorderde zeilers. Je oefent specifiek voor diploma CWO-3 en leert meer over wedstrijdzeilen.

Ook in alle andere weken kun je als gevorderde zeiler terecht en krijg je op jouw niveau les. Naast de Laser Pico hebben we vanaf dit seizoen ook RS Feva's. In deze boot zijn de moeilijkere technieken nog beter te oefenen en beschik je zelfs over een gennaker! De samenwerking tussen de bemanning maakt dan het verschil tussen heel hard varen en een nat pak.