Zeilschool Op de Helling - CWO-zeilschool in Heeg, Friesland

Randmeer
(12-15,15-19 jr)

De Randmeer is een snelle kielboot, wat sportiever en uitdagender dan de bekende Valk. Doordat de Randmeer snel reageert op de bediening van het roer en de zeilen, heb je vlot in de gaten hoe de boot werkt. Door tijdens de week zelf veel te varen, leer je het zeilen bijna vanzelf.

Doordat je samen met een instructeur en maximaal drie andere deelnemers aan boord zit is een Randmeer ook een heel gezellige boot. Je wisselt steeds door zodat iedereen de fok kan bedienen en aan het roer komt te zitten. Zo zal je dus bijna altijd een deelnemer achter het roer vinden en niet de instructeur! De instructeur is er om je te helpen en alles uit te leggen.

De hele dag bezig

Ondanks dat het vakantie is, zijn we 's ochtends toch altijd vroeg uit de veren op de zeilschool, omdat we de hele dag willen zeilen. Tussen de middag wordt er geluncht en soms een spelletje gedaan. Dit kan zijn op de zeilschool, of op het eiland midden in het meer, maar vaak vaar je ook een wat langere dagtocht naar een leuk dorpje. 's Avonds na het eten is er tijd voor een spetterend avondspel. Hierna is er theorieles waarin je de dingen die je op het water geoefend hebt eens van een andere kant bekijkt en daarna kun je relaxen in de recreatieruimte.

Gevorderden

Voor de gevorderde zeilers (boven niveau CWO-2) is er zowel in de zomer als in de herfst een week die speciaal gericht is op de wat meer ervaren deelnemer. De trainingen in deze weken richten zich op het halen van CWO-3 of zelfs CWO-4.