Zeilen in de herfstvakantie

27 oktober t/m 2 november 2024 (Regio Noord en Midden)

Kan je maar niet genoeg krijgen van het zeilen? Of wil je nog extra oefenen voor de laatste puntjes op je vorderingenstaat? Kom dan gezellig nog een weekje in de herfstvakantie in een Randmeer (beginners en gevorderden), Laser Pico (vanaf CWO2) of Laser Vago (vanaf CWO2).

Randmeer

Iedereen vanaf 12 jaar kan komen zeilen in de herfsvakantie. Met deze stabiele boot en de instructeur aan boord is alles aanwezig om stap voor stap en heel gezellig te leren zeilen.
Van de zomer in de Laser Pico gevaren, maar nog geen CWO2? De Randmeer is de ideale boot om in de herfst te komen zeilen. Omdat veel lijkt op hoe je het doet in de Laser Pico, heb je dit snel onder de knie; windoriëntatie, koersen, zeilstanden, sturen met joystick enz.

Randmeer en Laser Vago - vanaf CWO2

Voor de gevorderde week in de Laser Vago of Randmeer, is minimaal een CWO2-diploma vereist in die discipline. Behalve dat we fanatiek gaan zeilen is er in deze week een actief avondprogramma. Naast de theorielessen zullen we elke avond een spel of activiteit organiseren zoals je van ons gewend bent. Kortom, een drukke en gezellige week!

Gevorderden

Laser Pico / RS Feva - vanaf CWO2

Kan jij ook zeilen al het iets minder warm is, en heb je in de zomer een CWO2-diploma gehaald in de Laser Pico of RS Feva? Of is je vorderingenstaat 2 bijna vol? Dan kan je komen zeilen in de herfstweek. In deze week zeil je alleen met andere gevorderden en zullen we heel veel en hard trainen en veel lol hebben. Met extra kleding zoals armpjes voor je wetsuit pakken we je goed in zodat het je het de hele dag volhoudt.

RS feva in de herfst

CWO-diploma

Beginners in de Randmeer krijgen, net als in een zomerweek, zeillessen die passen bij de individuele niveaus. Bij de dagindeling van de verschillende boten houden we hier rekening mee, maar ook voor een indeling met je vrienden/vriendinnen is er natuurlijk ruimte. Aan het einde van de week ontvang je een vorderingenstaat en/of diploma.

Voor alle gevorderde weken geldt dat het tempo en het niveau hoger liggen dan in de gewone weken. In de Laser Pico of RS Feva richten we ons op CWO3 met bijvoorbeeld rolltacken, manoeuvres met de gennaker en wedstrijdzeilen.
Als gevorderde zeiler in de Randmeer en Laser Vago ga je trainen voor een CWO3 of zelfs een diploma CWO4. In de week doe je in ieder geval een theorie-examen en voor CWO4 is er ook een officieel praktijkexamen. Wil je alvast de theorie leren? In Het Zeilboek (J. Peter Hoefnagels) kun je alle informatie vinden!

Selecteer een zeilkamp in de herfst