Zeilkamp Optimist

van 8 t/m 12 jaar

Nog nooit gezeild? Geen probleem! Je bent tussen de acht en twaalf jaar oud en je wilt heel graag leren zeilen. Ons zeilkamp Optimist is dan het perfecte zeilkamp om mee te beginnen! Je zeilt in een groepje met kinderen die ongeveer even goed en even oud zijn. Jij en de andere kinderen krijgen de hele week een eigen boot om mee te varen. De instructeur is altijd in de buurt. Hij geeft les vanuit een motorboot of vanaf een vlot terwijl jij aan het varen bent. Met de motorboot kan de instructeur snel bij je zijn als het nodig is. Op het vlot wordt regelmatig pauze gehouden en kun je even bijkomen. Na een weekje zeilles op onze zeilschool kun je al helemaal zelf de boot besturen!

Als je al wat beter kunt zeilen ga je verder met moeilijkere technieken. We leren je ook graag de eerste beginselen van het wedstrijdzeilen.

Tijdens de week

De wekker gaat! Jouw Zeilkamp Optimist is nu echt begonnen! Je wordt gewekt door de instructeurs die al een lekker ontbijt klaar hebben staan. Je kunt meteen aanschuiven! Na een goed ontbijt gaat iedereen zich klaarmaken om vervolgens ook de boten te gaan klaarmaken. Het zeilen kan beginnen. Het zonnetje begint er al door te komen en de instructeurs leren jou vol enthousiasme alles met betrekking tot het zeilen. Zodat jij aan het einde van de week helemaal zelf de boot kunt besturen.

Je bent lekker bezig met het zeilen, het gaat al goed! Wanneer je merkt dat je toch wel wat honger begint te krijgen. Lunchtijd! Het is altijd een verassing waar jullie gaan lunchen. Soms op de boerderij zelf, soms in een dorpje en soms met zelfgesmeerde boterhammen lekker aan het water. Een spelletje hoort er ook bij tijdens de lunchpauze! Wanneer jullie zijn uitgespeeld gaat het zeilen weer verder.

Zeilkamp-Optimist

Aan het eind van de middag keren jullie weer terug naar de boerderij waarna het tijd is voor de theorieles. Dan is het weer etenstijd! De kampleider zorgt elke avond voor een heerlijke maaltijd mét een lekker toetje. Jullie eten gezellig allemaal samen. Na het eten heb je wat vrije tijd, waarna het tijd is voor een avondspel met aansluitend een glaasje limonade met een snoepje of een koekje.

Aan het eind van de week gaan we op dagtocht om nieuwe plaatsen te ontdekken. Meestal is de bestemming een dorpje of stad in de omgeving. Je zeilt daar dan helemaal zelf naartoe! Natuurlijk is de instructeur wel altijd in de buurt om je te helpen.

Overdag zeilen, 's avonds veel lol!

Elke dag zorgt de staf weer voor een superleuke avond na het diner. Met zijn allen een spannend spel doen of bijvoorbeeld een vossenjacht. Iedere keer iets anders en uiteraard steeds een verrassing. Op de laatste avond is er een fantastische bonte avond die de week onvergetelijk afsluit. Onze instructeurs letten niet alleen overdag op of alles goed gaat, we houden natuurlijk ook `s avonds en `s nachts een oogje in het zeil.

Veiligheid

Omdat de veiligheid voorop staat heb je tijdens het zeilen altijd een zwemvest aan. Een passend zwemvest ligt op de zeilschool voor je klaar en dit vest kun je zonder extra kosten de hele week gebruiken. Om je goed tegen het water en de wind te beschermen draag je een wetsuit. Voor 10 euro per week kan je die bij ons huren.

Ben je al 12 jaar oud? Of heb je het zeilen al redelijk onder de knie? In plaats van ons Zeilkamp Optimist kun je dan kiezen voor ons Zeilkamp Laser Pico.

Selecteer een Zeilkamp Optimist