Zeilkamp Randmeer

van 12 t/m 15 jaar en van 15 t/m 19 jaar

De Randmeer is een snelle kielboot. Een meer sportieve en uitdagende boot dan de bekende Valk. Doordat de Randmeer snel reageert op de bediening van het roer en de zeilen, heb je snel in de gaten hoe de boot werkt. Als je tijdens de week zelf veel vaart, heb je het zeilen ontzettend snel onder knie.

De randmeer is niet alleen sportief, uitdagend en snel. Maar het is ook een ontzettend gezellige boot! Je zit namelijk met een instructeur en maximaal drie andere zeilgenoten aan boord. Je wisselt steeds door zodat iedereen de fok (het voorste zeil) kan bedienen en ook iedereen aan het roer komt te zitten. De instructeur is er om je te helpen en legt alles uit, maar jij bedient het roer!

De hele dag bezig

Om lekker de hele dag te kunnen zeilen, is een goed ontbijt onmisbaar! Daarom word je ’s ochtends wakker gemaakt door de instructeurs en staat het ontbijt al voor je klaar. Je kunt meteen aanschuiven! Na het ontbijt ga je de boten klaarmaken en kun je lekker de hele dag zeilen.

Tussen de middag wordt er geluncht. Een leuk spel hoort daar ook bij! Er kan geluncht worden op het eiland midden op het meer, op de zeilschool of in een leuk dorpje waar je van te voren naartoe zeilt. Als er geluncht kan er weer worden gezeild! Wanneer de avond valt, heb je even wat vrij tijd en kun je bijvoorbeeld lekker douchen. De kampleider zorgt in die tijd voor een heerlijk diner, waarna jullie met z’n allen lekker van dit diner kunnen gaan genieten. Na het eten krijg je nog theorieles waarin je alles wat je hebt geleerd tijdens het zeilen, eens van een andere kant bekijkt. Hierna is het tijd voor een spetterend avondspel!

 

Veiligheid

Omdat de veiligheid voorop staat heb je tijdens het zeilen altijd een zwemvest aan. Een passend zwemvest ligt op de zeilschool voor je klaar en dit vest kun je zonder extra kosten de hele week gebruiken.

Gevorderden

Voor de gevorderde zeilers (boven niveau CWO-2) is er zowel in de zomer als in de herfst een week die speciaal gericht is op de wat meer ervaren deelnemer. De trainingen in deze weken richten zich op het halen van CWO-3 of zelfs CWO-4.

Herfstweek

Kan je nog niet genoeg krijgen van het zeilen? Kom naar onze gezellige herfstweek van 18 oktober tot en met 24 oktober. Ook zonder zeilervaring ben je welkom om te komen leren zeilen in de Randmeer.

Selecteer een Zeilkamp Randmeer