Praktische informatie

 

Contact met de administratie:
0515 712 466

 

 

Contact met kampleider tijdens zeilkamp:
06 1321 7367

 

Start van de zeilweek (zondag)

Op zondag om 12:30 uur start het zeilkamp. Vanaf 12:00 uur vaart de boot tussen de overzetplek en onze accommodatie. Ouders, broertjes en zusje zijn ook welkom om een kijkje te nemen, de koffie/thee/limonade staat klaar.

Routebeschrijving

Zeilschool Op de Helling op een eiland. De route leidt naar de parkeerplaats nabij de overzetplaats. Gebruik voor uw navigatiesysteem het volgende adres:
Gouden Boaijum 14A, 8621 CV Heeg (alleen voor navigatie)

Openbaar vervoer

De zeilschool is met het openbaar vervoer te bereiken via treinstation IJlst. Als je ruim van te voren (minimaal een uur) telefonisch aan ons doorgeeft hoe laat je in IJlst bent, word je door een van onze medewerkers opgehaald van het station. Vermeld indien mogelijk bij je boeking al dat je met de trein komt.

 

 

Einde van de zeilweek (zaterdag)

Kom gerust het eiland op als u uw zoon of dochter komt ophalen.
Om 10:30 uur zwaaien we de deelnemers van het ‘binnenkamp’ uit.
Om 12:00 uur vertrekken de deelnemers van de trektocht.

Gevonden voorwerpen

Aan het einde van het zeilkamp verzamelen we alle losse spullen en proberen ze weer bij de juiste eigenaar te krijgen. Mocht u er later achter komen dat er iets mist, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Gevonden voorwerpen worden bewaard tot het einde van het zomerseizoen.

Telefonisch contact met de zeilschool

Neem voor vragen over uw boeking of algemene vragen over onze zeilkampen, contact op met onze administratie via o515 712 466 (of zeilschool@helling.nl)
Tijdens het zeilkamp van uw zoon/dochter kunt u ook contact opnemen met de kampleider via o6 1321 7367

Medicijnen en andere bijzonderheden

Mocht uw kind medicijnen gebruiken of iets anders waar wij op de hoogte van moeten zijn, geef dit dan nog aan ons door wanneer u dat nog niet heeft gedaan bij de boeking. Ook als uw kind prima zelf voor zijn/haar medicijnen kan zorgen zijn wij graag op de hoogte, in de drukte van het kamp is het makkelijk zoiets toch te vergeten.

Verzekering

Op de Helling is niet verzekerd of aansprakelijk voor de persoonlijke eigendommen van uw kind. Het is daarom bijvoorbeeld af te raden om een mobiele telefoon of andere elektronica mee het water op te nemen. Tevens is het niet toegestaan een mobiele telefoon te gebruiken tijdens gezamenlijke activiteiten. Mocht er onverhoopt toch schade ontstaan, dan kan u dit op uw eigen reisverzekering verhalen.

Zwemdiploma

Ondanks dat iedereen verplicht een zwemvest op het water draagt, moet uw kind kunnen zwemmen voordat hij/zij bij ons op zeilkamp komt. Dit in verband met veiligheid. Het gaat hier om minimaal het niveau van een A-diploma.

Pet en zonnebril

Het dragen van een pet en zonnebril is verplicht tijdens het zeilen. Mocht je deze niet zelf hebben of zijn vergeten mee te nemen, dan kan je ze bij het begin van de week bij ons aanschaffen. Ook is het belangrijk je elke dag in te smeren met zonnebrand.

Zakgeld

Tijdens de week komen we tijdens de middagpauzes de ene keer terug op de zeilschool en gaan we de andere keer naar een dorpje in de buurt. U kunt uw zoon/dochter wat zakgeld meegeven voor bijvoorbeeld het kopen van een ijsje, ansichtkaart of ander souvenir.

Bar

We hebben een kleine bar waar je drinken, snoep en bijvoorbeeld een ansichtkaart kan kopen. De bar is meestal open tussen vijf en zes uur en na het avondprogramma. Je krijgt genoeg limonade en snoepjes tussendoor, de bar is voor als je eventueel wat extra’s wil. Aankopen hoef je niet meteen te betalen, we houden bij wat je gedurende de week gebruikt en aan het eind van het kamp reken jij dit af. Vanaf komend seizoen zijn betalingen alleen mogelijk met PIN.

Telefoongebruik deelnemers

Tijdens het zeilen en tijdens activiteiten is het niet mogelijk of toegestaan een mobiele telefoon te gebruiken. Contact met thuis kan plaatsvinden in de vrije uurtjes, tussen 17.00 en 18.00 uur of tussen 19.00 en 20.00 uur.
Als uw kind ergens mee zit, laat hem/haar dan naar een instructeur of walmedewerker gaan. We blijven graag op de hoogte wat er speelt en helpen bij het zoeken naar een oplossing. Heeft u zelf een vraag tijdens het zeilkamp, neem dat contact op met de kampleider via o6 1321 7367

Postadres tijdens een zeilweek

Wilt u uw zoon/dochter een kaartje sturen, gebruik dan dit adres van onze accommodatie:

Zeilschool Op de Helling
Gouden Boaijum 2
8621 CV Heeg

Kamerindeling

We maken van te voren een kamerindeling; meisjes en jongens liggen apart en met leeftijdsgenoten met dezelfde bedtijd. Er zal zo veel mogelijk rekening gehouden worden met voorkeuren, maar dit is helaas niet altijd mogelijk.

Bedtijden

Met een druk programma overdag is voldoende nachtrust belangrijk. De nachtwacht ziet er op toe dat iedereen op tijd naar bed gaat. De bedtijden zijn verdeeld per disciplines/leeftijdsgroepen.
Optimisten – 21:00 richting bed, 21:30 licht uit.
Laser Pico en Randmeer (jong) – 22:00 richting bed, 22:30 licht uit.
Laser Vago en Randmeer (oud) – 23:00 richting bed, 23:30 licht uit.
Om 7:30 wordt iedereen gewekt door de walstaf en om 8:00 is het ontbijt.

Corvee

Ongeveer twee keer tijdens de week zal je corvee hebben, dus helpen met tafel dekken, afwassen en afdrogen. Maak je geen zorgen, we hebben een afwasmachine ;).