Zeilkampen

Bij Zeilschool Op de Helling bieden we kleinschalige zeilkampen aan voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 19 jaar in verschillende zeildisciplines. Dit doen wij aan de hand van het CWO. Deze zeilkampen duren een week en vinden zowel in de zomervakantie als in de herfst plaats. In het schema onder aan deze pagina vindt u een handig overzicht van welke zeilkampen er in welke weken worden aangeboden en nog beschikbaar zijn.

Bij onze zeilschool, gepositioneerd op een eiland in Friesland, zeilen we met Optimisten, Laser Pico’s, RS Feva’s, Randmeren en Valken. Vanuit onze haven zeil je zo het Heegermeer op! De Optimist is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. De perfecte boot om de beginselen van het zeilen te leren, maar ook de eerste kneepjes van het wedstrijdzeilen. Elke dag vaar je in je eigen boot. De wat oudere groep van 12 t/m 15 jaar heeft de keuze tussen de Laser Pico / RS Feva en de Randmeer. In de Laser Pico en de RS Feva zeil je met z’n tweeën. Beide boten zijn erg sportief, omslaan en nat worden hoort erbij. De Randmeer is een sportieve en erg gezellige boot, waarin je met maximaal 4 deelnemers en een instructeur zeilt.

Ook de oudste groep op ons kamp van 15 t/m 19 jaar heeft meerdere opties. De Laser Vago, de Randmeer en de trektocht in een Valk. De Laser Vago is het vervolg op de Laser Pico en de RS Feva en is een nog snellere en actieve boot. Zo hebben wij voor elke leeftijdsgroep een passend zeilkamp. Voor meer informatie over de verschillende zeilkampen zie onderstaande blokken.

Data van onze weken in 2019 

Data

Vakantieregio

Beschikbare zeilkampen

14 juli - 20 juli
noord & zuid
Opti, Pico, RS Feva, Vago, Randmeer
21 juli - 27 juli
midden & zuid  & noord
Opti, Pico, RS Feva, Vago, Randmeer, Valk
28 juli - 3 augustus
midden & zuid  & noord
Opti, Pico, RS Feva, gevorderden Vago, Randmeer, gevorderden Randmeer
04 augustus - 10 augustus
midden & zuid  & noord
Opti, Pico, RS Feva, Vago, Randmeer, Valk
11 augustus - 17 augustus
midden & zuid  & noord
Opti, Pico, RS Feva, Vago, Randmeer
18 augustus - 24 augustus
midden & noord
Opti, Pico, RS Feva, Vago, Randmeer
20 oktober - 26 oktober
midden & noord
Pico, RS Feva, gevorderden Vago, Randmeer, gevorderden Randmeer