Zeilkamp Laser Pico / RS Feva

van 12 t/m 15 jaar

Het zeilkamp Laser Pico / RS Feva is een zeilkamp in een snelle jeugdzeilboot voor sportieve zeilers. Prima als vervolg op de Optimist, maar ook geschikt voor beginners die het niet erg vinden om nat te worden. In de Laser Pico en in de RS Feva vaar je meestal met zijn tweeën. Soms zit je aan het roer en soms help je de schipper met het besturen van het zeil en de gewichtsverdeling. De Laser Pico is een sportieve boot die lekker snel vaart en zelfs kan planeren. De RS Feva is voorzien van een gennaker (groot extra voorzeil) en daardoor nog iets sportiever.

Lekker actief

Tijdens ons zeilkamp Laser Pico / RS Feva leer je alles over zeilen en over wedstrijdzeilen. Binnen een paar dagen heb je de basis onder de knie: het bedienen van het roer en de zeilen, omslaan zonder dat je nat wordt, de boot weer recht trekken en ga zo maar door. Regelmatig varen we wedstrijdjes waarin je kan laten zien wat je al kan. Ook voor meer gevorderde zeilers zijn er volop uitdagingen zoals rolltacken, rolgijpen en stilliggen voor de start van een wedstrijd.

De instructeurs varen mee in motorboten. Tijdens de week varen we ook tochten naar leuke bestemmingen en we sluiten de week af met een langere dagtocht die je tegen die tijd helemaal zelfstandig kunt varen.

Zeilkamp Laser Pico

Overdag en 's avonds van alles te doen

‘s Ochtends word je gewekt door de instructeurs en staat het ontbijt al klaar! Je kunt meteen aanschuiven en eet gezellig met z’n allen een goed ontbijt. Dan is het tijd om je wetsuit aan te trekken. Met de hele groep ga je de boten bij de botenhelling in het water leggen om daarna lekker te gaan zeilen! Op het water wordt er les gegeven vanaf het vlot of vanuit een motorboot. Jij zit (met je zeilgenoot) in de laser pico.

Lunchtijd! Tussen de middag kunnen we op allerlei plekken lunchen: lekker op het eiland in de zon, op de boerderij of in een leuk dorpje in de omgeving. 's Middags zeilen we tot ongeveer vijf uur en terug op de zeilschool kun je lekker douchen.

Veiligheid

Omdat de veiligheid voorop staat heb je tijdens het zeilen altijd een zwemvest aan. Een passend zwemvest ligt op de zeilschool voor je klaar en dit vest kun je zonder extra kosten de hele week gebruiken. Om je goed tegen het water en de wind te beschermen draag je een wetsuit. Voor 15 euro per week kan je die bij ons huren.

Gevorderden in de herfstvakantie

Heb je al een diploma CWO-2 Jeugdzeilen (bijvoorbeeld in de Laser Pico of RS Feva), dan is er voor jou in de herfstvakantie een speciale week voor gevorderde zeilers: de herfstweek. Je oefent specifiek voor diploma CWO-3 en leert meer over wedstrijdzeilen.
Ook in alle andere weken kun je als gevorderde zeiler terecht en krijg je op jouw niveau les. Naast de Laser Pico hebben we ook RS Feva's. In deze boot zijn de moeilijkere technieken nog beter te oefenen en beschik je zelfs over een gennaker (een extra zeil, zodat je extra snel gaat)! De samenwerking tussen de bemanning maakt dan het verschil tussen heel hard varen en een nat pak.

 

Zeilkamp Laser Pico

Ben jij al 16 jaar of ben je toe aan iets anders?
Boek dan een week in de Randmeer of Laser Vago.

Selecteer een zeilkamp Laser Pico / RS Feva