Zeilkampen

Bij Zeilschool Op de Helling bieden we kleinschalige zeilkampen aan voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 19 jaar in verschillende zeildisciplines. Dit doen wij aan volgens de richtlijnen van de CWO. Deze zeilkampen duren een week en vinden zowel in de zomervakantie als in de herfst plaats. Bij onze zeilschool, gepositioneerd op een privé eiland in Friesland, zeilen we met Optimisten, Laser Pico’s, RS Feva’s, Laser Vago's, Randmeren en Valken. Vanuit onze haven zeil je zo het Heegermeer op!

De perfecte boot om de beginselen van het zeilen te leren, maar ook voor kinderen met meer zeilervaring. Iedereen vaart in een eigen boot met de instructeur in de buurt om je te helpen als dat nodig is.

Wel op zeilkamp, maar is blijven slapen nog te spannend? Voor de jongste zeilers is het mogelijk om bij de eerste keer op zeilkamp thuis of op een vakantieadres in de buurt te slapen.

De Randmeer is een sportieve en erg gezellige boot, waarin je met maximaal 4 deelnemers en een instructeur zeilt. Je stuur met de joystick en hangt met je voeten in de hangbanden.
.

Gezellig met z'n tweeën in een boot met het water vlakbij. De instructeur geeft les vanaf het vlot of vanuit een motorboot. Nat worden en omslaan hoort erbij, maar met je wetsuit is dat geen probleem. Ervaren zeilers kunnen ook varen in de RS Feva.

Met (Poly)Valken, een aantal leeftijdgenoten en ervaren instructeurs zeil je in een avontuurlijke tocht in een week langs de mooiste plekjes van Friesland. Je slaapt in de boot of in de tent op de kant.

Goed samenwerken en hard werken is nodig om deze boot netjes te varen. Hangen in de hangbanden of trapeze, en varen met de gennaker maken deze boot een nieuwe uitdaging voor alle zeilers. Zeilervaring is handig, maar niet noodzakelijk.

Het Hellingfonds maakt zeilen voor iedereen bereikbaar. Kinderen uit gezinnen zonder de financiële middelen om op vakantie te gaan, kunnen wij dankzij donaties toch een mooie (zeil)week bieden. Doet u ook een donatie?

Nog een week lekker uitwaaien, de laatste punten halen op je vorderingenstaat of trainen op gevorderd niveau? Het kan in de herfstweek! Kom zeilen in de Randmeer, Laser Pico (gevorderden) of Laser Vago (gevorderden)

Ieder seizoen organiseren we twee zeilkampen die speciaal gericht zijn op de meer gevorderde zeilers vanaf CWO2. Je zeilt dan met andere deelnemers van gelijk niveau en traint op een hoger tempo dan in een normale week.

Seizoen
2023
Optimist Randmeer Trektocht Laser Pico Laser Vago
Extern 8 t/m 12 jr. 12 t/m 15 jr. 15 t/m 19 jr. CWO2 / 16 jr.+ 14 t/m 19 jr. 12 t/m 15 jr. 15 t/m 19 jr. CWO2 / 16 jr.+
€499 €599 €645 €399 €675 €695
9 - 15 juli Beschikbaar Laatste plek(ken) Beschikbaar Beschikbaar - - Beschikbaar Beschikbaar -
16 - 22 juli Nog 1 plek Vol Vol Vol - - Vol Laatste plek(ken) -
23 - 29 juli Vol Laatste plek(ken) - - Laatste plek(ken) Vol Beschikbaar -
30 ju. - 5 aug. Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar - - - Beschikbaar Vol -
6 - 12 aug. Vol Laatste plek(ken) - Vol - Vol - Vol
13 - 19 aug. Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar - - Vol Vol -
20 - 26 aug. Beschikbaar Beschikbaar Laatste plek(ken) - - - Vol Laatste plek(ken) -
Let op: bovenstaande informatie wordt met de hand bijgewerkt. Gebruik onderstaande boekingsmodule voor de meest actuele beschikbaarheid. (23 juni)

Boek hier jouw zeilkamp voor 2023.

Selecteer een zeilkamp uit het menu en begin met boeken

Boek hier jouw zeilkamp voor 2022

Selecteer een zeilkamp uit het menu en begin met boeken