Zeilkamp Randmeer

12 t/m 15 jaar | 15 t/m 19 jaar

De Randmeer is niet alleen sportief, uitdagend en snel. Maar het is ook een ontzettend gezellige boot! Je zit namelijk met een instructeur en maximaal drie andere zeilgenoten aan boord. Je wisselt steeds door zodat iedereen de fok (het voorste zeil) kan bedienen en ook iedereen aan het roer komt te zitten. De instructeur is er om je te helpen en legt alles uit, maar jij bedient het roer! Als je niet op het water bent, verblijf je op onze eiland met gezamenlijke accommodatie aan het Heegermeer samen met deelnemers van de andere leeftijden.

Elke dag ander vaarwater en een nieuwe plek om het kamp op te slaan en te overnachten in het mooie Friesland? Ga dan mee op onze Valken-trektocht over de Friese Meren (14 t/m 18 jaar). Kijk op de pagina Trektocht voor meer informatie voor deze avontuurlijke kampen.

De hele dag bezig

Om lekker de hele dag te kunnen zeilen, is een goed ontbijt onmisbaar! Daarom word je ’s ochtends wakker gemaakt door de instructeurs en staat het ontbijt al voor je klaar. Je kunt meteen aanschuiven! Na het ontbijt ga je de boten klaarmaken en kun je lekker de hele dag zeilen.

Tussen de middag wordt er geluncht. Een leuk spel hoort daar ook bij! Er kan geluncht worden op het eiland midden op het meer, op de zeilschool of in een leuk dorpje waar je van te voren naartoe zeilt. Als er geluncht kan er weer worden gezeild! Wanneer de avond valt, heb je even wat vrij tijd en kun je bijvoorbeeld lekker douchen. De kampleider zorgt in die tijd voor een heerlijk diner, waarna jullie met z’n allen lekker van dit diner kunnen gaan genieten. Na het eten krijg je nog theorieles waarin je alles wat je hebt geleerd tijdens het zeilen, eens van een andere kant bekijkt. Hierna is het tijd voor een spetterend avondspel!

Gevorderden

Voor de gevorderde zeilers (boven niveau CWO-2) is er zowel in de zomer als in de herfst een week die speciaal gericht is op de wat meer ervaren deelnemer. De trainingen in deze weken richten zich op het halen van CWO-3 of zelfs CWO-4.

Herfstweek

Kan je nog niet genoeg krijgen van het zeilen? Kom naar onze gezellige herfstweek van 16 t/m 22 oktober of 23 t/m 29 oktober. Ook zonder zeilervaring ben je welkom om te komen leren zeilen in de Randmeer.

Beleef Friesland vanaf het water met onze Valken-trektocht (14 t/m 18 jaar)

Naast de zeilkampen vanaf de vaste accommodatie in Heeg, kan je ook mee op trektocht door Friesland. Met Polyvalken komen langs de mooiste meren en stadjes, waaronder een paar van de Elfsteden. We overnachten op aanlegplekken van de Marrekrite ergens op de route of in een jachthaventje. Kijk op de pagina Trektocht voor meer informatie en boek een week voor €399.

Selecteer een Zeilkamp Randmeer