Zeilkamp Laser Vago / RS Feva

van 15 t/m 19 jaarboot 

Vind je het niet erg om nat te worden van het opspattende water? En vind je dat een keertje omslaan er gewoon bij hoort? Dan is ons zeilkamp zwaardboot en het zwaardbootzeilen echt iets voor jou! Zeilervaring in een andere (zwaard)boot zoals Laser Pico of Randmeer is aan te bevelen, maar niet vereist. Afhankelijk van je niveau leer je zeilen in een RS Feva of Laser Vago.

Snel en nat

Een zwaardboot moet rechtop gehouden worden door het gewicht van de bemanning. Je leert onder andere hoog aan de wind varen, overstag gaan en maakt kennis met het varen van wedstrijden. De RS Feva en Laser Vago beschikken allebei over een gennaker. Hiermee haal je het maximale uit de boot én uit jezelf. Een goede samenwerking is dan essentieel om de boot onder controle te houden.

Daarnaast beschikt de Laser Vago ook nog over een trapeze waarmee het mogelijk is om nog verder buiten de boot te hangen. Als je in de trapeze staat merk je hoe hard deze boot kan en ervaar je de kick van het zwaardbootzeilen.

Zeilkamp Zwaardboot

De hele dag actief

Om lekker de hele dag te kunnen zeilen, is een goed ontbijt onmisbaar! Daarom word je ’s ochtends wakker gemaakt door de instructeurs en staat het ontbijt al voor je klaar. Je kunt meteen aanschuiven! Na het ontbijt ga je de boten klaarmaken en kun je lekker de hele dag zeilen.

Tussen de middag wordt er geluncht. Een leuk spel hoort daar ook bij! Er kan geluncht worden op het eiland midden in het meer, op de zeilschool of in een leuk dorpje waar je van te voren naartoe zeilt. Na de lunch kan er weer worden gezeild! Wanneer de avond valt, heb je even wat vrij tijd en kun je bijvoorbeeld lekker douchen. De kampleider zorgt in die tijd voor een heerlijk diner, waarna jullie met z’n allen lekker van dit diner kunnen gaan genieten. Na het eten krijg je nog theorieles waarin je alles wat je hebt geleerd tijdens het zeilen, eens van een andere kant bekijkt. Hierna is het tijd voor een spetterend avondspel! Zeilkamp Zwaardboot. 

Veiligheid

Omdat de veiligheid voorop staat heb je tijdens het zeilen altijd een zwemvest aan. Een passend zwemvest ligt op de zeilschool voor je klaar en dit vest kun je zonder extra kosten de hele week gebruiken. Om je goed tegen het water en de wind te beschermen draag je een wetsuit. Voor 15 euro per week kan je die bij ons huren. Zo garanderen we een veilig zeilkamp zwaardboot.

Gevorderden

Voor de gevorderde zeilers (vanaf diploma CWO-2) is er zowel in de zomer als in de herfst een week die speciaal gericht is op de meer ervaren zeilers. De trainingen in deze weken richten zich op het halen van CWO-3 of zelfs CWO-4.

Herfstweek

Kan je nog niet genoeg krijgen van het zeilen? En heb je een CWO2-diploma gehaald in de Laser Vago? Kom naar onze gezellige herfstweek van 17 oktober tot en met 23 oktober.

Zeilkamp zwaardboot

Selecteer een zeilkamp Laser Vago / RS Feva