Trektocht Kielboot (Valk)

van 14 t/m 19 jaar

Een van de mooiste weken die Zeilschool Op de Helling te bieden heeft is De Trektocht! Met Valken, een grote tent, een aantal leeftijdgenoten en ervaren instructeurs zeil je in een avontuurlijke tocht in een week langs de mooiste plekjes van Friesland. Dan slaap je iedere avond op een andere prachtige plek in de boot of in de tent.

Waar gaan we heen?

's Ochtends pakken we na het ontbijt de waterkaart erbij en kiezen we gezamenlijk naar welk dorpje we die dag varen en waar we willen overnachten. Elke dag wordt er weer een andere route en andere overnachtingsplek gekozen!

Actie!

Tussen de middag gaan we naar een dorpje om boodschappen te doen, te douchen en een hapje te eten. Aan het eind van de middag zoeken we elke dag weer een plek om de nacht door te brengen waar we onze grote tent opzetten en een kamp opbouwen. Vaak liggen we aan een steiger van een eilandje of een weiland en af en toe liggen we in een haven bij een dorpje. Als de tent staat en het kamp is opgebouwd, gaan we met zijn allen koken. Na de afwas is het tijd voor nog meer gezelligheid en leuke (avond)spellen.

 

Nieuw: de Luxe Trektocht

(onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen*)

Dit jaar bieden we twee varianten van de trektocht aan: de normale versie (zoals we al jaren doen) en een meer luxe variant. Door de inzet van een motorboot en extra walstaf is er  meer tijd hebt om te zeilen, hulp bij het doen van boodschappen, het op- en afbouwen van het kamp en het koken. Ook is er meer ruimte om spullen overdag op te bergen en een extra toilet.

* Bij te weinig inschrijvingen wordt de zeilweek omgezet naar een 'normale' trektocht zonder inzet van motorboot, of naar een zeilkamp op de accommodatie in Heeg.

De boot: Polyvalk

Een ideale boot om te leren zeilen. De instructeur zit namelijk bij je in de boot en is altijd in de buurt om je te helpen of tips te geven. De Polyvalk (6,50 m) heeft een gaffelzeil en rolfok. Hij is goed onder controle te houden en met zijn strijkbare mast zijn bruggen geen probleem. Aan het einde van de dag is de Polyvalk met behulp van een dektent om te bouwen tot een slaapplaats voor 4 personen.

CWO-systeem

De zeilinstructie is ook bij een zeiltrektocht van hoog niveau en conform het CWO-systeem. Je krijgt aan het eind van de week dus ook een CWO-diploma of vorderingenstaat.

kampvuur trektocht

Selecteer een Trektocht