Corona en de zeilschool

Bijgewerkt op zaterdag 16 mei 2020

Kunnen er deze zomer zeilkampen georganiseerd worden?

Op dit moment kunnen dit we nog niet met zekerheid zeggen. Onze brancheorganisaties, het Watersportverbond en HISWA-RECRON, zijn druk bezig hier duidelijkheid in te krijgen en we zijn in contact met de gemeente Súdwest-Fryslàn.

Kan ik een zeilkamp boeken voor deze zomervakantie?

Ja, er zijn nog plekken beschikbaar en we accepteren nog steeds boekingen. Voor nu is er nog geen duidelijkheid over het wel of niet doorgaan vanwege de Corona-maatregelen, maar alle voorbereidingen worden getroffen voor weer een mooie zomer. Als extra zekerheid geldt voor nieuwe boekingen op dit moment dat de (aan)betaling mag worden uitgesteld tot het moment dat we zeker zijn dat het zeilkamp door kan gaan (voorwaarden vind je hier). Zorg er dus voor dat je een plek reserveert voor deze zomer.

Wanneer weet ik of mijn zeilkamp door gaat?

Ons doel is om uiterlijk 6 weken voor jouw zeilkamp uitsluitsel hierover te geven. Hopelijk eerder, maar misschien ook later. Zodra het duidelijk is dat het organiseren van een zomerkamp voor de jeugd mogelijk zal zijn, zullen we dat natuurlijk laten weten.

En als het niet door kan gaan vanwege de Corona-maatregelen?

Als er geen mogelijkheden zijn om onze zeilkampen volgens de richtlijnen te organiseren, moeten we helaas de kampen annuleren. Je ontvangt dan je (aan)betaling in zijn geheel terug of kan ervoor kiezen dit bedrag door te schuiven naar een boeking in het najaar of in het seizoen 2021. Deelnemers die zich voor 6 mei hadden ingeschreven, hebben hier een brief over ontvangen.

Kan ik zelf mijn zeilkamp annuleren?

Dat kan, maar voor boekingen voor 6 mei zijn de standaard annuleringsvoorwaarden van toepassing (annuleringskosten tot 6 weken voor het zeilkamp: €25,- per boeking). Dit kun je ook terug vinden in onze Algemene Voorwaarden. Wordt het zeilkamp door ons geannuleerd vanwege Corona-maatregelen, dan rekenen we geen annuleringskosten.

Gaat er dit jaar een zeilkamp in de herfstvakantie komen?

We hopen natuurlijk van wel, maar ook dit is nog niet zeker. Hiervoor geldt wel dat je je alvast kan inschrijven om zeker te zijn van een plekje, zonder een aanbetaling te doen. Kijk op Zeilen in de Herfstvakantie voor de mogelijkheden. Deze week is voor een groot deel gericht op gevorderde zeilers in de RS Feva en Laser Vago, maar ook voor beginners en gevorderden in de Randmeer. Voor Optimisten bieden we helaas geen kamp aan in verband met de (vaak) hardere wind en kouder weer.