Bonte Avond zeilschool Friesland

Hoe overleef ik mijn eerste zeilkamp?

De zomervakantie komt er aan en misschien ook wel je eerste zeilkamp. We snappen heel goed dat dat best spannend kan zijn. Een nieuwe plek, nieuwe mensen en misschien wel een nieuwe hobby. Maar bij Zeilschool Op de Helling weten we zeker dat je, na een week op zeilkamp, van onze zeilschool in Friesland houdt, nieuwe vrienden hebt en misschien wel een nieuwe lievelingshobby. Wil je goed voorbereid op zeilkamp lees dan onderstaande vier tips.

1. Neem een vriendje of vriendinnetje mee

Samen is alles leuker. Neem dus een vriendje of een vriendinnetje mee. Samen maak je sneller vrienden, kan je veel leuke dingen doen en is het allemaal net wat minder spannend. Soms vaar je samen en je kan vragen of je in dezelfde kamer komt. Een leuke week gegarandeerd!

2. Neem alles mee op de paklijst

Als het regent is een regenpak echt wel handig. Het is ook fijn om niet als een kreeft in de boot te zitten. Gelukkig hebben we daar bij Zeilschool Op de Helling allemaal aan gedacht en hebben we een paklijst gemaakt die jou een onbezorgde week bezorgt als je alles mee neemt.

3. Doe zoveel mogelijk samen

Hoe meer je samen met vriendjes en vriendinnetjes doet hoe leuker je week wordt. Bel dus niet te vaak naar huis en blijf niet op je kamer zitten. Doe veel spelletjes; buiten, bij onze ping-pong tafel of in de recreatie ruimte. Wij hebben er weer zin in, jij ook?

4. Heb veel plezier

Neem je goede humeur mee en zorg dat je plezier maakt. Dan komt alles helemaal goed ­čÖé

 

Bonte Avond zeilschool Friesland