Zes redenen waarom Zeilschool Op de Helling de leukste is

 Waarom Zeilschool Op de Helling de leukste is

1. We hebben gezellige instructeurs

Onze instructeurs komen vaak al jaren bij onze zeilschool. Ze kunnen niet alleen goed zeilen, ze zijn ook nog eens super gezellig en divers. Man, vrouw, jong, oud, scholier, ambtenaar, wedstrijdroeier of student bij ons vind je het allemaal!

2. We varen vanaf de mooiste locatie in Friesland met de mooiste boten

We zijn de enige zeilschool in Friesland die op een privé eiland zit. Vanaf ons Z’eiland varen wij zo het Heegermeer op. Vanaf daar zeilen we binnen een dag naar de Fluessen, het Slotermeer, de Langweerder Wielen of het Sneekermeer. We maken graag en veel gebruik van al dit prachtige vaarwater. Naast onze unieke locatie varen we ook nog eens met de mooiste boten. We hechten natuurlijk veel waarde aan goede, veilige en mooie boten. Dit is dan ook de voornaamste reden dat wij (bijna) ieder jaar wel boten uit onze vloot vervangen.

3. We zijn kleinschalig

Elke week komen er ongeveer 35 deelnemers naar onze zeilschool en zijn we met rond de 15 instructeurs of stafleden. Door deze (relatief) kleine groep leer je iedereen goed kennen en kunnen wij ervoor zorgen dat niemand buiten de boot valt.

4. We zijn een vrijwilligersorganisatie

Zeilschool Op de Helling heeft geen eigenaar en onze instructeurs krijgen niet betaald. We doen het dus alleen omdat we het zelf super leuk vinden. En dat merk je!

Het plezier dat we zelf beleven aan het zeilen en het zeilles geven delen we graag met zoveel mogelijk kinderen. Om die reden heeft Zeilschool Op de Helling in haar statuten een aantal maatschappelijke doelstellingen opgenomen. Een van die doelstellingen is het bieden van de mogelijkheid voor een zeilvakantie aan kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen. Meer hierover: Hellingfonds 

5. We doen de leukste avondspellen

Elke avond pakken we uit. Levend stratego, vlot varen, een dropping, een vossenjacht in het dorp, noem het maar op en Zeilschool Op de Helling doet het. Op vrijdag is het bonte avond en pakken we helemaal uit. Een disco of een kampvuur met gitaarmuziek. Op ons eiland of op het eiland midden op het meer. Het kan allemaal.

6. We leren je goed zeilen

We zijn een CWO zeilschool en dat betekent dat je je CWO diploma of vorderingenstaat bij ons kan halen. Al onze instructeurs hebben zelf de benodigde CWO diploma’s, trainen elk voorjaar en krijgen een uitgebreide opleiding door onze begeleiders. Zo zorgen we dat jij als een fantastische zeiler naar huis gaat.

Bekijk al onze verschillende zeilkampen hier: Overzicht kampen

“Zeilschool Op de Helling, de Leukste Zeilschool van Friesland!”