Paklijst Trektocht

Op zwerfkamp moeten we alle spullen mee nemen in een Valk. Die is niet zo groot, dus spullen als hoofdkussens en koffers zijn niet toegestaan. Een tas is veel flexibeler, zo kunnen alle spullen (ook van de andere deelnemers) mee. De tassen worden in het vooronder gelegd. Het gebeurt wel eens dat er zoveel spullen mee moeten dat de tassen flink worden aangeduwd. Zorg dus dat je geen breekbare of dure spullen mee neemt. We verplaatsen ons over het water, dus het kan gebeuren dat er spullen nat worden. Neem dus geen tablets of andere grote elektronische apparaten mee. Mocht je vragen hebben over je spullen, vraag dan bij aanvang van het kamp aan de instructeurs waar je het het best kan bewaren (bij twijfel kan je ook altijd van te voren de zeilschool bellen of mailen).

Je bagage kan je het best in tweeën verdelen; handbagage en je overige bagage. Je kan de hele dag bij je handbagage. Omdat je overige bagage in het vooronder ligt, kun je daar overdag niet bij. 

Het is van belang dat je je bedenkt dat we op een landje aan het kamperen zijn, dus zorg dat je waterdichte of een extra paar schoenen bij je hebt. Zodat je geen koude/natte voeten houdt als het een keer geregend heeft.

Handbagage


Pet (verplicht)
Zonnebril (verplicht)
Zeilpak*
Laarzen (of aan)
Zeilhandschoenen**
Handdoek
Zwemkleding
Zonnebrand (factor 30 of hoger)
Trui
Portemonnee
Waterdicht en drijvend hoesje voor je telefoon

Grote tas

Genoeg kleding voor de hele week
Denk eraan dat je ook nat en vies kan worden een extra trui noodzakelijk is.
Handdoeken
Slippers
Toiletspullen
Slaapmatje of (klein) luchtbed
Slaapzak
Kussensloop (met opblaaskussen of vullen met je trui/kleding)
Slaapmasker (het is vroeg licht)

*Regenkleding
Het is van belang een goed zeilpak te hebben. Dit zorgt niet alleen dat we droog blijven, maar ook warm. Na een aantal ervaringen hebben wij het als zeilschool verplicht gemaakt. Via de Hoora is er de mogelijkheid om zeilpakken te huren, als je deze zelf niet hebt. Laat het ons weten dan gaan wij met jou naar de Hoora om dit zeilpak te huren.

** Zeilhandschoenen
Om blaren en open vingers te voorkomen, is het zeer aan te raden om zeilhandschoenen mee te nemen. Deze zijn er met korte- of met hele vingers, wij raden aan die met hele vingers te kopen (bij halve vingers krijg je vaak alsnog blaren aan de bovenste helft van je vingers). Een goedkoop alternatief, wat ook prima werkt, zijn rubber tuinhandschoenen.

Ook handig: Waterdicht tonnetje
Om je persoonlijke en waardevolle spullen droog te houden.

(verkrijgbaar bij watersportwinkels en op internet: waterkluis