Organisatie

Vereniging

Al onze medewerkers en instructeurs zetten zich vrijwillig in voor de zeilschool. Elk kamp staat er dus een gemotiveerde en opgeleide staf klaar om er een gezellige week van te maken. Doordat we kleine kampen aanbieden leert iedereen elkaar snel kennen en is er genoeg aandacht voor alle deelnemers. Naast het zeilen besteden we veel aandacht aan spellen en avondprogramma. Elke week eindigt met een spetterende bonte avond.

Zeilschool Op de Helling

Zeilschool Op de Helling is in februari 1996 opgericht door ervaren zeilinstructeurs die voor het overgrote deel tot die tijd les gaven op de vroegere zeilschool het Molenhuis in Woudsend. Inmiddels zijn er zo'n 100 instructeurs, kampleiders en andere betrokkenen actief binnen Op de Helling.

CWO

Op de Helling geeft les volgens de eisen en normen van de Commissie Watersport Opleidingen, kortweg CWO. Dit is een landelijk erkende organisatie met een uniforme diploma-lijn. Aan het eind van de week krijgen alle deelnemers een diploma of vorderingenstaat met daarop de door hen beheerste vaardigheden. Al onze instructeurs zijn opgeleid volgens het CWO-systeem zodat er goed en veilig wordt lesgegeven.
Als je al een CWO-diploma of vorderingenstaat hebt, neem die dan mee!