Onze staf

Zeilschool Op de Helling draait volledig op de inzet van vrijwilligers. Nagenoeg alle staf is als deelnemer begonnen en komt al jaren naar de zeilschool. De instructeurs en andere stafleden kennen elkaar goed, wat zorgt voor veel gezelligheid en een goede samenwerking in het organiseren van zeilkampen.

Instructeurs
De zeilinstructeurs zijn allemaal in bezit van het juiste instructeursniveau en bijbehorende eigenvaardigheidsniveau. Voor instructeurs bij het Jeugdzeilen (Optimisten, Laser Pico en RS Feva) is dat minimaal een CWO-3 diploma. Bij de Zwaardboot (Laser Vago) en Kielboot (Randmeer en Valk) is dit een CWO-4 diploma. Deze gevorderde diploma's omvatten theorie- en praktijkexamens, waarna men een interne opleiding volgt tot instructeur in de betreffende discipline volgens de richtlijnen van de Commissie Watersport Opleidingen. Onze zeilschool staat garant voor een goede leerweg. Binnen de opleiding gaat het niet alleen om het zeilen en de veiligheid. Ook groepslessen, leren om te gaan met alle kinderen en activiteiten organiseren is ook van belang. Hierdoor zullen alle kinderen altijd een fantastische week bezorgen. Naar elk kind wordt goed gekeken zodat de week voor iedereen zal slagen!

Walstaf
Wanneer de instructeurs met de deelnemers het water op zijn, blijft de walstaf voor haar werkzaamheden op de wal. Zij zorgen voor een schone accommodatie en voor het eten. Elke ochtend en avond staat het eten voor iedereen klaar. Onze walmedewerkers zijn intern opgeleid en werken onder de verantwoordelijkheid van de kampleider. In het begin van de week wordt er ook een vertrouwenspersoon aangewezen. Hier kunnen de kinderen altijd hun verhaal kwijt.
Naast het harde werken in een zeilweek worden er in de rest van het jaar ook trainingsweekenden of activiteiten georganiseerd. Zo houden we het niveau maar ook de gezelligheid op peil. Niets is leuker dan medewerker worden bij Zeilschool op de Helling!

Medewerker worden

Lijkt het je leuk om medewerker te worden van onze Zeilschool en wil je je op vrijwillige basis actief in zetten voor de vereniging? Laat dit dan weten aan de staf in jouw zeilweek en stuur een mail voor 1 november waarin je aangeeft interesse te hebben. Criteria om medewerker te kunnen worden:

- Je bent 16 jaar of ouder
- Verantwoordelijkheidsgevoel en werken in een team
- Vindt het leuk om fantastische zeilkampen te organiseren voor kinderen van 8 t/m 19 jaar
- Je bent voldoende beschikbaar in de zomer en herfst (minstens 2 weken) en het opleidingsweekend in mei
- Wil je instructeur worden? Dan heb je minimaal een CWO3 (jeugdzeilinstructeur) of CWO4 (zwaardboot- en kielbootinstructeur) nodig.

In de zomerweken en herfstweek wordt er door onze huidige medewerkers gekeken of er deelnemers zijn die in aanmerking komen om medewerker te worden. Na het seizoen wordt er uitgebreid overlegd en een selectie gemaakt. Van alle mogelijke kandidaten kunnen we helaas niet iedereen een plekje geven. We bellen in januari de deelnemers die we voor het volgende seizoen willen uitnodigen als nieuwe medewerker.

Heb je interesse om staf te worden? Stuur dan voor 1 november een mail met jouw motivatie naar: opleidingen@helling.nl