Onze staf

Zeilschool Op de Helling draait volledig op de inzet van vrijwilligers. Nagenoeg alle staf is als deelnemer begonnen en komt al jaren naar de zeilschool. De instructeurs en andere stafleden kennen elkaar goed, wat zorgt voor veel gezelligheid en een goede samenwerking in het organiseren van zeilkampen.

Instructeurs
De zeilinstructeurs zijn allemaal in bezit van het juiste instructeursniveau en bijbehorende eigenvaardigheidsniveau. Voor instructeurs bij het Jeugdzeilen (Optimisten, Laser Pico en RS Feva) is dat minimaal een CWO-3 diploma. Bij de Zwaardboot (RS Feve eb Laser Vago) en Kielboot (Randmeer en Valk) is dit een CWO-4 diploma. Deze gevorderde diploma's omvatten theorie- en praktijkexamens, waarna men een interne opleiding volgt tot instructeur in de betreffende discipline volgens de richtlijnen van de Commissie Watersport Opleidingen. Onze zeilschool staat garant voor een goede leerweg. Binnen de opleiding gaat het niet alleen om het zeilen en de veiligheid. Ook groepslessen, leren om te gaan met alle kinderen en activiteiten organiseren is ook van belang. Hierdoor zullen alle kinderen altijd een fantastische week bezorgen. Naar elk kind wordt goed gekeken zodat de week voor iedereen zal slagen!

Walstaf
Wanneer de instructeurs met de deelnemers het water op zijn, blijft de walstaf voor haar werkzaamheden op de wal. Zij zorgen voor een schone accommodatie en voor het eten. Elke ochtend en avond staat het eten voor iedereen klaar. Onze walmedewerkers zijn intern opgeleid en werken onder de verantwoordelijkheid van de kampleider. In het begin van de week wordt er ook een vertrouwenspersoon aangewezen. Hier kunnen de kinderen altijd hun verhaal kwijt.
Naast het harde werken in een zeilweek worden er in de rest van het jaar ook trainingsweekenden of activiteiten georganiseerd. Zo houden we het niveau maar ook de gezelligheid op peil. Niets is leuker dan medewerker worden bij Zeilschool op de Helling!

Staf worden

Lijkt het jou ook leuk om je zomers en/of in de herfst, maar ook zeker buiten het seizoen, actief in te zetten voor onze Zeilschool? Laat het ons weten (voor 1 november)! Zeilschool Op de Helling is altijd opzoek naar actieve en gezellige medewerkers voor haar vereniging. Vanwege de omvang van de zeilschool is het aantal beschikbare plekken beperkt.

Kok

Ben jij een keukenprins(es) of met zijn tweeën een leuk keukenstel? Lijkt het je leuk om voor zeilgroepen van maximaal 50 personen te koken? Dan zijn wij zeker op zoek naar jou!

Gedurende onze zomerweken en herfstweek zijn wij op zoek naar mensen die gedurende één of meerdere zeilweken de baas zijn over de keuken. Onze koks organiseren het ontbijt, (soms) een lunch, het diner en de borrelhap.

Wat zeggen onze koks: "Het is een erg leuke ervaring om voor deze ontzettend leuke club vrijwilligers en zeilkinderen te koken"

Kampleider

Als kampleider ben je het aanspreekpunt binnen het kamp en voor de ouders. Je bent eindverantwoordelijke voor het het kamptechnische deel, voor het zeiltechnische deel ligt de verantwoordelijkheid bij de Hoofdinstructeur (HI). Samen met de HI is de kampleider eindverantwoordelijk voor een zeilweek.

Walmedewerker

Als walmedewerker ondersteun je de keuken en de instructeurs. Overdag help je in de keuken, zorg je ervoor dat de accommodatie weer op orde is of organiseer je een megalomaan avondspel. Zodra de instructeurs van het water terug zijn, kan je spelletjes spelen met de deelnemers of help je de instructeurs bij de voorbereidingen van het avondprogramma.

Zeilinstructeur

Lijkt het je leuk om zeilles te geven? Jouw zeilkennis over te dragen op de beginnende zeilers? Ook dat kan bij Zeilschool Op de Helling. Wij hebben ons eigen opleidings- en trainingstraject voor CWO-instructeurs.

Klusser

Ben je nog niet zo'n ervaren zeiler, maar wel erg handig? Aan onze zeilboten wordt zowel gedurende als buiten het seizoen flink geklust om ze in topvorm te houden.

Medewerker worden

Lijkt het je leuk om medewerker te worden van onze Zeilschool en wil je je op vrijwillige basis actief in zetten voor de vereniging? Laat dit dan weten aan de staf in jouw zeilweek en stuur een mail voor 1 november waarin je aangeeft interesse te hebben. In de zomerweken en herfstweek wordt er door onze huidige medewerkers gekeken of er deelnemers zijn die in aanmerking komen om medewerker te worden en of er deelnemers zijn die graag medewerker zouden willen worden. Na het seizoen wordt er uitgebreid overlegd en een selectie gemaakt. Ieder jaar krijgen wij meer aanmeldingen om medewerker te worden dan wij plekken hebben. Helaas kunnen wij dus niet iedereen een plekje geven. We bellen uiterlijk in januari de deelnemers die we voor het volgende seizoen willen uitnodigen als nieuwe medewerker.

Criteria om medewerker te kunnen worden:

- Je bent 16 jaar of ouder

- Verantwoordelijkheidsgevoel

- Het leuk vinden om voor kinderen een fantastisch zeilkamp te verzorgen

- Je bent voldoende beschikbaar in de zomer en herfst (minstens 2 weken)

- Wil je instructeur worden? Dan heb je minimaal een CWO3 (jeugdzeilinstructeur) of CWO4 (zwaardboot- en kielbootinstructeur) nodig.

Heb je interesse om staf te worden? Stuur dan voor 1 november een mail met jouw motivatie naar: opleidingen@helling.nl

Ben je nu nog niet bekend als deelnemer bij onze zeilschool? Stuur dan ook een mailtje naar: opleidingen@helling.nl met jouw verhaal. Wanneer wij denken dat jij binnen onze vereniging past, zal je worden uitgenodigd voor ons opleidingstraject.