Onze staf

Onze zeilinstructeurs zijn allemaal in bezit van het juiste CWO-diploma. Voor instructeurs bij de Optimisten en Laser Pico is dat een CWO-3 diploma, bij de Laser Vago en Randmeer is dit een CWO-4 diploma. Dit betekent dat zij 4 diploma’s, 2 theorie en 2 praktijk examens hebben moeten doorstaan om instructeur te worden. Vandaar dat we elke kwaliteit controle vanuit het CWO ruim halen. Onze zeilschool staat garant voor een goede leerweg. Daarnaast is veiligheid ook erg belangrijk, daarom krijgen alle leden elk jaar een EHBO cursus aangeboden.

Binnen de opleiding gaat het niet alleen om het zeilen en de veiligheid. Ook groepslessen, leren om te gaan met alle kinderen en activiteiten organiseren is ook van belang. Hierdoor zullen alle kinderen altijd een fantastische week bezorgen. Naar elk kind wordt goed gekeken zodat de week voor iedereen zal slagen!

Naast de instructeurs hebben we ook walstaf die bij de accommodatie blijven wanneer de rest gaat zeilen. Zij zorgen voor een schone accommodatie en voor het eten. Elke ochtend en avond staat het eten voor iedereen klaar. Ook onze walmedewerkers zijn intern opgeleid om de week goed te laten verlopen. In het begin van de week wordt er ook een vertrouwenspersoon aangewezen. Hier kunnen de kinderen altijd hun verhaal kwijt.

Alle instructeurs kennen elkaar goed en daarom is de sfeer altijd gezellig. Naast het harde werken in een zeilweek worden er in de rest van het jaar ook trainingsweekenden of activiteiten georganiseerd. Zo houden we het niveau maar ook de gezelligheid op peil. Niets is leuker dan medewerker worden bij Zeilschool op de Helling!