Zeilschool Friesland

Zeilschool Friesland

Zeilschool FrieslandZeilschool Friesland

Zeilschool Friesland, Zeilschool Op de Helling in Heeg is een kleinschalige, gezellige, CWO-zeilschool. Wij verzorgen vanaf onze A-locatie, het Z'Eiland in het Heegermeer, de meest leuke zeilkampen. Vanaf onze accommodatie bieden wij zeilcursussen aan aan kinderen van 8 tot 19 jaar. Wij varen met de Optimist, Laser Pico, RS Feva, Laser Vago, Randmeer en Valk. Voor je leukste zeilkamp ga je naar Zeilschool Op de Helling in Heeg. 

Zeilschool Op de Helling, kleinschalige zeilschool in Friesland.

Stichting Zeilschool Op de Helling zou niet bestaan zonder de keiharde inzet van al haar medewerkers. Al onze medewerkers en instructeurs zetten zich vrijwillig in voor de zeilschool. Elke week staat er dan ook een goed gemotiveerde en opgeleide staf klaar om er een onvergetelijke week van te maken. Doordat we kleine kampen aanbieden leert iedereen elkaar snel kennen en is er genoeg aandacht voor alle deelnemers. Naast het zeilen besteden we veel aandacht aan spellen en avondprogramma. Elke week eindigt met een spetterende bonte avond.

Veel van onze medewerkers en instructeurs zijn zelf als deelnemer bij Op de Helling begonnen, zij weten als geen ander 'het Helling-gevoel' over te brengen op de deelnemers. Veel deelnemers komen als ze eenmaal een week bij ons zijn geweest vele jaren achterelkaar terug.

CWO Zeilschool 

Op de Helling geeft les volgens de eisen en normen van de Commissie Watersport Opleidingen, kortweg CWO. Dit is een landelijk erkende organisatie met een uniforme diploma-lijn. Aan het eind van de week krijgen alle deelnemers een diploma of vorderingenstaat met daarop de door hen beheerste vaardigheden. Al onze instructeurs zijn opgeleid volgens het CWO-systeem zodat er goed en veilig wordt lesgegeven.
Als je al een CWO-diploma of vorderingenstaat hebt, neem die dan mee!

Boten en materiaal

Een goed zeilkamp begint bij goed en veilig materiaal. Bij Op de Helling vervangen we onze gehele vloot om de 3-4 jaar. Zo zorgen we ervoor dat we altijd met goed en veilig materiaal op pad zijn. Een nieuwe boot vaart ook wel het lekkerst natuurlijk.

Wat maakt Op de Helling zo leuk?

Er zijn heel veel redenen te bedenken waarom een Zeilkamp bij Op de Helling de leukste is. Hier lees je de 6 voornaamste redenen: 6 redenen waarom . Het zit hem vooral in onze vrijwiliige medewerkers, onze fantastische locatie en onze kleinschaligheid.

Voor je leukste Zeilkamp kom je naar Heeg! Welkom bij Zeilschool Friesland, Zeilschool Op de Helling.

Direct boeken? Bekijk hier alle beschikbare weken: boeken 

Kom naar de Open Dag op zaterdag 12 mei

Wil je eerst eens de sfeer op onze zeilschool proeven? Kijken of zeilen überhaupt iets voor jou is? Kijken welke boot het beste bij jou past? Of wil je gewoon lekker alvast een middagje zeilen? Kom dan gezellig naar onze Open Dag op zaterdag 12 mei!

Alles over deze leuke dag en aanmelden vind je hier: Open Dag 12 mei 2018

 Optimist te water.

Zeilkamp voor Laser Pico en Randmeer 

Data van onze zeilweken in 2018

cursusweek

data 

welke regio

week 1

14/07-20/07

noord & zuid

week 2

21/07-27/07

noord, midden & zuid 

week 3

28/07-03/08

noord, midden & zuid 

week 4

04/08-10/08

noord, midden & zuid 

week 5

11/08-17/08

noord, midden & zuid 

week 6

18/08-24/08

noord & midden

herfstweek

 20/10-26/10